Bedrijven die coronaregels bewust negeren, dat is toch niet ok?

coronaregels thuiswerken

Nee, de communicatie vanuit de rijksoverheid over de coronaregels is niet altijd helder. En ja, je kunt vraagtekens plaatsen bij sommige maatregelen. Maar er zijn ook regels die voor iedereen helder zijn. En die niets aan de verbeelding over laten. Bijvoorbeeld de maatregel: werk thuis, tenzij het echt niet anders kan. Niet om jou te pesten, maar om het risico op verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Waarom is het dan toch zo lastig om deze regel op te volgen voor sommige bedrijven?

Thuiswerken, nee liever niet

In het Financieel Dagblad van 27 oktober stond het artikel: ‘Thuiswerken, nee dan worden m’n mensen doodongelukkig’. Was getekend, de ceo van het Amsterdamse bedrijf Annexum op de Zuidas. Daar werken nog steeds de helft van alle werknemers op kantoor, want anders worden de mensen doodongelukkig. En collega’s met jonge kinderen werken volgens de directeur nu eenmaal liever op kantoor. Dat kan ook, want het bedrijf heeft het kantoor volledig coronaproof ingericht. Dat inmiddels vijf van de 35 medewerkers corona hebben gehad, maakt de baas weinig uit. Want ‘dat hebben ze allemaal thuis opgelopen’.

Corona-app verboden door werkgever

Een ander artikel in Trouw meldde: ‘Werkgevers raden hun personeel af de corona-app te gebruiken’. Vakbonden CNV en FNV kregen tientallen meldingen binnen van bedrijven die hun werknemers verbieden de corona-app te gebruiken. Werkgevers zijn bang dat ze hun medewerkers bij een melding van de app voor 10 dagen kwijt zijn en dat willen ze koste wat het kost voorkomen. Zeker bij kleinere ondernemingen waar thuiswerken onmogelijk is, gebeurt dit met regelmaat. Terwijl het juridisch niet is toegestaan om werknemers te verbieden om een app op hun eigen telefoon te downloaden.

Urgentie en noodzaak

Met het coronavirus volop in de tweede golf, dagelijks duizenden besmettingen en zorgwekkende ziekenhuiscijfers, zijn de twee bovenstaande nieuwsberichten onbegrijpelijk. Ook al weten bedrijven best dat het niet de bedoeling is om op kantoor te werken, ze komen met argumenten om hun keuzes te verantwoorden die weinig hout snijden. ‘Iedereen vindt het fijner hier te werken’. ‘Werknemers komen niet met het OV, dus het kan geen kwaad’. ‘We moeten vaak even bij elkaar op het scherm kijken, het is heel lastig om dat via videobellen te doen.’ Natuurlijk is het veel fijner om elkaar op kantoor even te zien en snel samen aan iets te werken, maar dat is in deze tijd nu eenmaal even niet mogelijk.

Sociale druk

Hoe kan het dan dat de werknemers van zo’n bedrijf niet weigeren om op kantoor te werken? Ten eerste omdat er sociale druk meespeelt. In elke groep van 10 collega’s zijn er wel een paar die het niet zo nauw nemen met de coronaregels. Zijn er toch al 2 of 3 collega’s en twijfel jij nog een beetje, dan word je waarschijnlijk door hen over de streep getrokken. En als alles veilig is ingericht, wat kan het dan voor kwaad?

Autoriteit

Een andere reden dat mensen toch op kantoor blijven werken heeft te maken met een beïnvloedingsprincipe van Cialdini: autoriteit. In situaties waarin we te weinig kennis hebben om rationele keuzes te maken, kijken we op naar een autoriteit. Dit kan een bekend persoon zijn, een expert in een bepaald vakgebied of natuurlijk je baas. Als jouw baas met stevige argumenten komt waarom werken op kantoor wel verantwoord is, zalen een deel van de werknemers hun keuze op die argumenten baseren.

Verantwoordelijkheid nemen

Zolang het virus onder ons is, zouden werkgevers hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Werk thuis, tenzij het écht niet anders kan. Het is niet zo moeilijk. Redenen als ‘het is hier fijner’, ‘thuiswerken is lastig’ of ‘ik werk liever op kantoor’ zijn geen valide argumenten om op kantoor te werken. Willen we corona met z’n allen onder controle krijgen, dan moeten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en niet de basisregels naast ons neerleggen.

Corona-app is er niet om je te pesten

Hetzelfde geldt voor bedrijven die de corona-app verbieden. Ja, natuurlijk is het lastig dat personeel thuis moet blijven na een melding van de app. En zeker bij kleine bedrijven kan dit hard aankomen. Maar de app is er om jou en anderen te beschermen tegen het coronavirus. Om verdere verspreiding te voorkomen. Om uiteindelijk corona weer onder controle te krijgen. Verbieden hiervan is het bewust potentieel in gevaar brengen van je werknemers. Dat moet je toch niet willen?

#ikdoemee met de coronaregels

Laten we vooral niet de grenzen opzoeken van wat er mogelijkerwijs wel en niet kan in deze tijd. Als we ons nu netjes gedragen, is het coronavirus sneller voorbij dan wanneer we onze kop in het zand steken en simpelweg de regels naast ons neerleggen. We moeten dit met z’n allen doen, wees niet diegene die meer verspreidingen veroorzaakt!

Marc Wessels

Ik heb Communicatie- en Informatiewetenschappen gestudeerd met een specialisatie in bedrijfscommunicatie. Ik verzorgde eerder de marketingcommunicatie van het Taalcentrum-VU en werk tegenwoordig als communicatieadviseur bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Op deze blog vertaal ik als communicatiespecialist interessante en aansprekende communicatieonderwerpen van de theorie naar de praktijk.