Over mij

Welkom op Communicatieuitgelegd.nl. Mijn naam is Marc Wessels en Marcals communicatiespecialist blog ik hier over uiteenlopende communicatieonderwerpen. Ik combineer in mijn artikelen theorie en praktijk. Op deze manier leg ik aan de hand van wetenschappelijke artikelen uit hoe communicatie in de praktijk verloopt.

Communicatie- en Informatiewetenschappen

Ik ben geïnteresseerd in communicatieprocessen in de breedste zin van het woord. Communicatie tussen twee personen, interne of externe communicatie binnen bedrijven, interculturele communicatie of digitale communicatie. Al deze aspecten komen samen bij de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen. Eerst heb ik mijn bachelor gehaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam en vervolgens mijn master aan de Radboud Universiteit Nijmegen om me te ontwikkelen tot communicatiespecialist.

Werk en interesse

Ik ben begonnen als tekstschrijver bij KommaGo.nl en schreef daar uiteenlopende content. Van nieuwsberichten tot landingspagina’s tot productbeschrijvingen. Inmiddels ben ik verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie van het Taalcentrum-VU. Ik zet acties op, breng het online magazine CNTXT uit en zorg voor de aanwas van nieuwe klanten. Daarnaast blijf ik graag op de hoogte van ontwikkelingen op communicatiegebied. Met deze blog breng ik deze interesse over op een toegankelijke manier. Ik belicht communicatie vanuit een academisch perspectief, zonder dat het daarmee ingewikkeld wordt.

Contact

Elke week schrijf ik een nieuw artikel over bedrijfscommunicatie, digitale communicatie, marketingcommunicatie communicatie in de praktijk of over een ander communicatieonderwerp. Natuurlijk is er nog veel meer te vragen en te vertellen. Stel gerust je vraag of informeer hoe je het best kunt communiceren in jouw specifieke situatie. Als communicatiespecialist leg ik het je graag uit. Neem contact op via het contactformulier of mail direct.

Neem ook eens een kijkje op mijn site over Buenos Aires of Latijns-Amerika.